يكي از بهترين روشهاي مديريت مواد زايد جامد شهري، تبديل آنها به كمپوست است كه اين روند نقش بسيار مهمي در مديريت بهينه پسماندها دارد و علاوه بر كاهش مشكلات اقتصادي، بهداشتي و زيست محيطي، نقش مهمي در توليد مواد آلي و جايگزيني كودهاي پر مخاطره شيميايي و نيز رهايي اكوسيستم هاي آبي و خاكي از آلودگي زباله هاي توليدي دارد.

در اين فن آوري با استفاده از كرم خاكي از كليه منابع آلي از جمله زباله هاي خانگي ،ضايعات كشاورزي، لجن تصفيه فاضلاب كود آلي بسيار مغذي ، تميز و بي بو با توانايي اصلاح خاك و حفظ آب توليد شده كه در صنعت كشاورزي و باغداري و پرورش آبزيان و دام و طيور استفاده بسيار مفيدي خواهد داشت

از آنجايي كه بيش از 70 درصد از زباله هاي توليد شده در شهرهاي کشور، مواد آلي و قابل تبديل به كمپوست است و از سويي ديگر هزينه هاي توليد نسبتاً پايين و سادگي اين فرايند که حتي در مقياس صنعتي و كوچك نيز مي توان از اين فن آوري استفاده كرد.

بنابراين هم از نظر محيط زيستي هم از نظر اقتصادي قابل توجيه مي باشد.

آشنائی و داشتن اطلاعات کامل از اصطلاحات تخصصی یک رشته کمک زیادی در استفاده از منابع انگلیسی همان رشته میکند . کتاب پیوستی آخرین ویرایش از فرهنگ لغات و اصطلاحات کشاورزی میباشد که بیش از 6000 لغات خاص در آن وارد شده وموضوعات مطرح شده عبارتند از کشاورزی ، ماشین آلات ، دام ، غلات ، آفت کش ها و علف کش ها ، کودها ، کشاورزی ارگانیک و علوم دامپزشکی و نیز فروش کالاها و بازارها است. امیدوارم این کتاب بعنوان یک کمک ابزار دستی برای دانشجویان و متخصصین علوم کشاورزی مفید واقع شود

سيد جعفر نوري

مقدمه

 

 

 

با عنایت به اهمیت و نقش حیاطی آب در بدن دام ، در مقاله حاضر تلاش شده است تا مطالب مستندی در خصوص میزان آب موجود در بدن ، منابع تامین آب ، مکانیسم جذب و دفع آب ، کیفیت و دمای آب گردآوری شود که انشاا... مورد استفاده علاقمندان گرامی قرار گیرد .

 

 

اگرچه آب ماده مغذی محسوب نمیشود ولی یک از ارکان حفظ حیات هر جاندار بوده و محیطی برای تمام فرایندهای بدن است و از مواد متشکله تمام سلولها و بافت های حیوان میباشد اگر حیوانی از آب محروم شود سریعتر از حیوانی که از تمام مواد غذائی دیگر محروم شده باشد میمیرد.آب باعث محلول شدن مواد قابل هضم غذا وانتقال آن به نقاط مختلف بدن ودفع مواد زیان آور می شود وجود آب برای حفظ تعادل مایعات بدن ، دفع مواد زاید ، حفظ تعادل صحیح یونها ، کمک به هضم ، جذب و سوخت ‏ساز مواد غذایی ضروری است ، همچنین بسیاری از فعل وانفعالات شیمیائی که آنزیم ها درآنها دخالت می نمایند ( ئیدرولیز ) درمحیط مایع صورت می گیرند .

کیفیت آب

کیفیت آب یک موضوع مهم در تولید و سلامت دامها است. پنج معیار در سنجش کیفیت آب ، هم در انسان هم در حیوان مورد توجه قرار دارند :

1. خواص ارگانولپتیک (بو و طعم)،

2. خواص فیزیکی شیمیایی (PH ، مواد جامد محلول، اکسیژن محلول و سختی)،

3. وجود ترکیبات سمی (فلزات سنگین، مواد معدنی سمی، فسفاتهای آلی و هیدروکربنها ).

4. وجود ‏املاح یا ترکیبات اضافی (نیتراتها ، سدیم، سولفاتها، آهن)

5. وجود باکتریها

» بو و طعم :آب آشاميدني نبايد بو و طعم نامطلوبی داشته باشد، بو و طعم آب مربوط به املاح معدنی و يا مواد آلی موجود در آن است.
» خواص فیزیکی شیمیایی : آب آشاميدني بايد بی رنگ ، زلال و شفاف باشد. تيره بودن آب به دليل معلق بودن مواد غير ضروری مانند ماسه ريز ، رس ، جلبك و موجودات زنده در آن است و باعث تيرگي مي شوند آب مناسب باید PH بین 5/6 تا 8 (به طور طبیعی 7) داشته باشد ، وجود گازهايي از قبيل هيدروژن ، سولفور و انيدريد كربنيك در آب ايجاد اسيديته نموده و PH آب را پايين مي‌ آورد و در نتيجه باعث زنگ زدگي و خوردگي لوله ها مي شود. آبهای که PH کمتر از 5/5 دارند و اسیدی ترند اسیدوز را تشدید می کنند ، از سویی آب قلیایی با PH بیشتر از 5/8 آلکالوز ملایم ایجاد میکند . مواد جامد غیر محلول در آب را هم باید مورد نظر داشت. برخی مناطق دارای آب آهکی و پاره ای دیگر آب گچی و ... هستند که تمام این موارد تا حدودی قابل تحمل بوده که بیش از یک میزان خاصی ، مسموم کننده خواهد شد.
» وجود ترکیبات سمی : مواد محلول در آب ممکن است علاوه بر مضر بودنشان ، موجب تغیر فرمول غذائی یا جیره مصرفی شوند و یا ممکن است آب را غیر قابل مصرف سازند
 

 

کاربران
1
مطالب
147
نمایش تعداد مطالب
167664